Smartphone-urile sunt cele mai căutate telefoane mobile în prezent. Utilizatorii vor telefoane cât mai deştepte care să îndeplinească cât mai multe funcţii.  Deşi majoritatea smartphone-urilor permit utilizatorilor să fie conectaţi la ultimele ştiri şi la reţelele sociale sau să se joace cele mai noi jocuri, există întotdeauna utilizatori care vor şi mai mult. Pentru aceştia există, în prezent, două terminale care au procesoare de peste 1,5 GHz, memorie RAM de 1 GB şi ecrane de peste 4 inch.

Primul model aparţine taiwanezilor de la HTC.  HTC One S C2 este un telefon lansat în luna iunie a acestui an. Acesta are un procesor dual-core de 1,7 GHz Scorpion şi 1GB memorie RAM. Spaţiul de stocare este de 16 GB şi nu există slot pentru card. Ecranul de 4,3 inch este de tip Super AMOLED şi are o rezoluţie de 960x 540 pixeli. Camera de 8 megapixeli poate filma la rezoluţie full HD şi are bliţ şi stabilizator de imagine. Telefonul mai este prevăzut cu GPS, Wi-Fi, DLNA, radio şi sistem de operare Andorid 4.1.

Al doilea model este rezultatul unei colaborări între Intel şi Orange. Orange San Diego, iniţial denumit Orange Santa Clara, a fost lansat tot în luna iunie, în Marea Britanie. Telefonul vine cu un procesor Intel Atom Z2460 de 1,6 GHz şi 1GB memorie RAM.  Ecranul are 4 inch şi o rezoluţie de 1.024×600 pixeli. Spaţiul de stocare este de 16 GB, iar camera are 8 MP și poate înregistra video full HD. În ceea ce priveşte conectivitatea, Orange San Diego include Wi-Fi, Bluetooth, GPS, microUSB. Sistemul de operare cu care vine telefonul este Android 2.3 Gingerbread, dar se poate face update la  Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Şi terminalul Galaxy SIII de la Samsung este un telefon care poate intra în categoria super-telefoanelor. Deşi în Europa telefonul este comercializat cu un procesor de 1,4 GHz şi 1 GB memorie RAM, pe anumite pieţe, precum cea japoneză sau americană, telefonul este disponibil cu un procesor de 1,5 GHz Snapdragon şi cu o memorie RAM de 2GB.