Războiul preţurilor existent între operatorii de telecomunicaţii din Europa încurajează consolidarea sectorului şi doar jucătorii care beneficiază de o poziţie financiară solidă vor putea să profite de acest lucru, a spus Patuano, într-un interviu acordat cotidianului Valor Economico.

El nu a dezvăluit, însă, care ar putea fi posibilele ţinte de achiziţii ale Telecom Italia.

Pe piaţa din Brazilia, Telecom Italia controlează un pachet de 67% din acţiunile TIM Participacoes SA, al doilea mare operator de telefonie mobilă.

"Cele două companii au analizat posibilitatea unei combinări cu un rival brazilian, iar până acum nu s-a ajuns încă la un acord, a spus Marco Patuano. O fuziune sau achiziţie în Brazilia 'ar implica un grad de complexitate care ar fi greu compatibil cu stilul de guvernanţă corporatistă al Telecom Italia', a apreciat Marco Patuano.

Reuters a informat, luna trecută, că operatorul brazilian Grupo Oi şi filialele din Brazilia ale companiilor de telefonie America Movil SAB (Mexic) şi Telefonica SA (Spania) ar putea lansa în scurt timp o ofertă pentru TIM Participacoes. Anul trecut, Grupo Oi a angajat banca de investiţii Grupo BTG Pactual să pregătească o eventuală ofertă. Însă, Marco Patuano a reafirmat că Tim Participacoes nu este de vânzare.

Potrivit analiştilor, Oi nu are puterea financiară de a prelua o parte din TIM, companie cu o capitalizare bursieră de şapte ori mai mare decât a sa. De asemenea, operatorul brazilian are datorii de peste 46 miliarde de reais (15 miliarde de euro) care îl fac cel mai îndatorat grup brazilian de telecomunicaţii.

AGERPRES