Telecom Egypt, al cărei acţionar majoritar este Guvernul de la Cairo, a trimis oferte băncilor locale şi internaţionale pentru a evalua subsidiara. De asemenea, băncile vor căuta potenţiali cumpărători ai participaţiei, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În septembrie, Guvernul de la Cairo a anunţat că Telecom Egypt va vinde participaţia deţinută la Vodafone Egypt până la sfârşitul lui 2015. De asemenea, oficialii au aprobat emiterea unei licenţe care permite Telecom Egypt să devină al patrulea operator de telefonie mobilă pe piaţa locală şi permite subsidiarelor locale ale Vodafone, Orange şi Emirates Telecommunications să vândă servicii de telefonie fixă.

Vodafone deţine 55% din subsidiara locală, în timp ce Telecom Egypt are 45%.

Anul acesta, acţiunile Telecom Egypt au scăzut la bursă cu 7,2%.

Un purtător de cuvânt al Vodafone, Ben Padovan, a refuzat să comenteze informaţia.

Vodafone Group Plc. este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 435 de milioane de clienţi, la 30 iunie 2014. Grupul britanic are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere din întreaga lume.

Pe piaţa locală, Vodafone România a pierdut, în perioada aprilie – iunie 2014, aproape 92.000 de clienţi, numărul total al acestora fiind de 8.567.752, în scădere cu 1,05% comparativ cu perioada similară din anul anterior.