În doar 2 ore, au fost verificate aproape 200 de autoturisme, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie, un permis a fost reținut iar 11 certificate de înmatriculare au fost retrase.

La data de 21 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport ăublic de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 169 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 125 de sancţiuni contravenţionale. 

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 21 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 6 pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, a fost dispusă și o măsură complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.