Primăriile municipiilor Călăraşi din România şi Silistra din Bulgaria au semnat, marţi, acordul de colaborare privind înfiinţarea cursei de transport de pasageri în regim de taxi.

Primăriile municipiilor Călăraşi din România şi Silistra din Bulgaria au semnat, marţi, acordul de colaborare privind înfiinţarea cursei de transport fluvial de pasageri în regim de taxi, care urmează să asigure transportul de persoane pe Dunăre între cele două oraşe în vederea creşterii gradului de mobilitate în zona transfrontalieră.

Deocamdată, primarii nu cer taxe

Potrivit primarului municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, municipalitatea Silistra va asigura ambarcaţiunile cu care vor fi transportaţi pasagerii peste Dunăre şi locul de acostare pentru acestea pe malul bulgăresc, cu titlu gratuit. De asemenea, primăria Călăraşi va asigura, tot cu titlu gratuit, locul de acostare, pe malul românesc, pentru ambarcaţiunile implicate în această activitate, paza şi protecţia acestora.

„Este un proiect comun ambiţios menit să realizeze un flux mai bun de transport între localnici şi să intensifice tranzitul turiştilor şi schimburile comerciale. Şi nu este singurul, deoarece intenţionăm, în câţiva ani, să finalizam şi proiectul podului dintre Silistra şi Călăraşi.” a declarat Nicolae Dragu.

Acordul româno-bulgar s-a semnat la sediul primăriei din Călăraşi, de către edilii şefi din Silistra, Ivo Andonov, şi din Călăraşi, Nicole Dragu.

Lucrătorii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Călăraşi vor controla documentele pasagerilor care vor beneficia de serviciile acestui tip transport, iar prima cursă între cele două oraşe va avea loc în 28 noiembrie.

SURSA:Mediafax