Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va introduce de luni, 3 august, o taxă pentru utilizarea podului peste Dunăre Feteşti-Cernavodă.

Toţi cei care vor să ajungă la mare vor trebui să plătească o taxă pentru utilizarea podului peste Dunăre Feteşti-Cernavodă, conform unui comunicat al CNADNR. Astfel motocicliştii vor achita o taxă de 7 lei, conducătorii de autoturisme, inclusiv cele de teren, 10 lei, iar şoferii de microbuze şi autovehicule cu masă totală maximă autorizată de sub 12 tone, 35 de lei.

Pentru autobuze, autocare şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv), taxa a fost stabilită la 47 de lei, iar pentru camioanele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe tariful este de 68 de lei pentru o trecere.

Tarifele se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România si în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs. Agenţia de Control şi Încasare este situată pe tronsonul de autostradă Feteşti-Cernavodă, la km 144+251.