Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, bucureştenii ale căror maşini parcate neregulamentar pe străzile din Sectorul 1 vor fi ridicate vor plăti 350 de lei pentru recuperarea autoturismului, dacă proprietarii le vor lua în primele 24 de ore, depozitarea fiind gratuită în acest interval. După expirarea acestui termen, şoferii vor plăti pentru fiecare zi de întârziere aproximativ 50 de lei.

Potrivit administraţiei locale, activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar va fi mult mai strict reglementată, zonele din care vor fi ridicate autoturismele urmând a fi semnalizate corespunzător prin indicatoare.

Astfel, vor fi ridicate cu prioritate maşinile de pe marile bulevarde parcate pe trecerile de pietoni, în dreptul rampelor de acces pentru persoanele cu handicap, în staţiile de autobuz sau pe calea de rulare a mijloacelor de transport în comun.

De asemenea, vor fi ridicate în continuare maşinile lăsate în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ, în spitale, autoturismele staţionate în intersecţii, în dreptul pasajelor sau parcate pe trotuar, care nu asigură un spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonală. Vor fi ridicate şi maşinile care ocupă abuziv locurile de parcare închiriate unor persoane fizice sau juridice de către Administraţia Domeniului Public Sector 1.

”Sancţionăm abuzurile, atât ale firmei, cât şi ale celor care parchează neregulamentar. Reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentar era necesară, ţinând cont de realităţile economice actuale, de puterea de cumpărare a populaţiei. Mai mult, au fost luate măsuri şi împotriva firmei, în urma reclamaţiilor venite din partea populaţiei. Măsura de ridicare a maşinilor trebuie să fie un serviciu comunitar, pentru populaţie, şi nu împotriva acesteia, iar abuzurile comise de firmă vor fi sancţionate cu rezilierea contractului”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, potrivit comunicatului transmis.