Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informeaza clienții că împreună cu operatorii de telefonie mobilă Telekom, Orange şi Vodafone  au fost implementate modalitățile tehnice de interconectare pentru achitarea rovinietelor pentru noile categorii de vehicule. Acestea au intrat în vigoare de la începutul lunii martie 2017, odată cu aplicarea prevederilor Legii nr.221/2016, pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Astfel, utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România, deținători de cartele SIM ai operatorilor de telefonie specificați, pot achita rovinieta prin SMS pentru toate categoriile de vehicule prevăzute în Anexa nr.1 la Ordonanța Guvernului nr.15/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Taxa de drum se poate plăti prin SMS doar pentru maşinile înmatriculate în România şi variază între 2,8 euro pe o săptămână – la autoturisme, până la cel mult 9,6 euro pe zi – la camioane grele. 

Prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru vehiculele înmatriculate în România, în funcție de tipul vehiculului și doar pentru perioada minimă de utilizare, data și ora de început a valabilității rovinietei fiind data și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a taxării tranzacției.

Mai multe detalii AICI