Călin Tatomir, directorul general al Microsoft România, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că sistemul de operare Windows 7 va avea o cotă de piaţă de 18-19% la finele lunii iunie.

Filiala locală a Microsoft a înregistrat în decembrie 2009, comparativ cu luna similară din 2008, prima creştere anuală şi a afirmat că „doreşte o creştere agresivă” până la finele lunii iunie, când se încheie anul fiscal al companiei americane. 

 „În lunile iulie, august şi septembrie, Microsoft România a scăzut puternic, iar în decembrie am intrat pe plus. Ne dorim o creştere agresivă în a doua parte a anului fiscal Microsoft (ianuarie-iunie 2010 – n.r.) şi cred că vom încheia peste media creşterii pe care o va înregistra compania americană în această zonă a Europei”, a spus Tatomir.

 Legat de evoluţia vânzărilor de licenţe Windows 7, Călin Tatomir a spus că anticipează că sistemul de operare va avea o cotă de piaţă de 18-19% la finele lunii iunie 2010.

 „Sunt optimist şi mă bazez pe faptul că numărul de licenţe Windows 7 vândute în prima săptămână de la lansare l-a depăşit pe cel al licenţelor Windows Vista comercializate în primul an de la apariţie”, a spus şeful Microsoft România. Windows 7 a fost lansat în octombrie 2009.

 „Conform estimărilor noastre, dacă avansul PIB-ului României va fi de 1%, atunci creşterea sectorului local IT va fi de 10%”, a mai spus Tatomir.

SURSA: Mediafax