Dupa scandalul privind fabrica Tata Motors din Bengalul de Vest, scandal ce ameninta intarzierea productiei celei mai ieftine masini din lume, Nano, compania indiana a primit mai multe oferte privind relocarea uzinei.

Astfel, statul Karnataka ofera companiei Tata Motors un teren de 1.000 de acri pentru ca aceasta sa mute prodcutia Nano din Bengalul de Vest, unde fermierii au lansat o serie de proteste privind confiscarea pamanturilor.

Pana in acest moment aproximativ 13 state indiene au lansat oferte pentru Tata, care a fost nevoita sa isi suspende productia din Bengalul de Vest si se afla in cautarea de alternative. Se pare insa ca oferta Karnataka este foarte serioasa. Suprafata de 1.000 de acri se afla in apropierea unui site de productie unde Tata este deja prezent. Guvernul din Karnataka detine deja jumatate in terenul promis.

Tata Motors are in plan sa lanseze cea mai ieftina masina din lume, care va avea un pret de 2.158 de dolari, in luna octombrie. Relocarea unitatii de productie ar putea intarzia insa acest lucru.

Sursa: Financial Times