Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat miercuri seara că „de acum încolo intrăm noi cu oameni din aviație să redresăm Taromul”. Oficialul s-a declarat nemulțumit de conducerea Tarom, precizând că joi Consiliul de Administrație va numi un nou director.

„Consiliul de Administrație al Companiei Naționale TAROM a numit, în ședința de astăzi 21 martie, un nou director general provizoriu și accountable manager, în persoana comandantului instructor de zbor, Florin Susanu”, arată un comunicat al companiei de stat.

În prezent, Florin Susanu este director al Direcției Zbor din cadrul companiei naționale. Acesta a mai fost interimar la conducerea Tarom. În august 2017, directorul general al Tarom de la acea vreme, Eugen Davidoiu, și-a dat demisia, decizia sa fiind luată după ce la ultima ședință de guvern, premierul Mihai Tudose a criticat managementul acestuia, iar locul lui a fost luat de Florin Susanu. Ulterior, în septembrie 2017, Consiliul de Administraţie al Tarom a prelungit mandatul de director al companiei lui Florin Susanu până pe 15 octombrie.

Tarom vine cu precizări şi în urma declaraţiilor deputatilor PNL Lucian Bode şi Marius Bodea, care susţin că, potrivit cadrului legal în vigoare, începând de vineri toate aeronavele Tarom vor fi blocate la sol, nemaiavând dreptul să zboare.

„Profităm de acest moment pentru a pune stop speculațiilor din mass-media privind operarea aeronavelor companiei. Aeronavele noastre sunt licențiate și operează în continuare fără nicio modificare a orarului de zbor”, mai arată compania.