"După primirea mesajului de la Administraţia Prezidenţială, prin care era solicitată o aeronavă de minimum 70 de locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinaţia Bruxelles, în perioada 25 – 26 iunie a.c. s-a analizat disponibilitatea şi s-a ajuns la concluzia că nu dispunem de aeronava pentru zborul special OTP-BRU-OTP din 25 – 26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus să anulăm sau să întârziem curse regulate şi charter; în plus, compania ar fi trebuit să plătească despăgubiri către pasagerii acestor curse anulate/întârziate. În aceste condiţii, vineri 12 iunie 2015, a fost informat telefonic departamentul Managementul Resurselor al Administraţiei Prezidenţiale, cu privire la imposibilitatea operării de către TAROM a zborului oficial solicitat de către Preşedinţia României", precizează TAROM.

Transportatorul naţional aerian subliniază că în perioada actuală (sezon vară 2015), programul de curse regulate şi charter TAROM foloseşte la maximum capacitatea de transport a companiei şi orice solicitare nouă implică pierderi financiare, dacă se modifică programul operaţional planificat.

"Menţionăm că până în prezent, în decursul colaborării TAROM cu Administraţia Prezidenţială, s-au identificat întotdeauna soluţii pentru operarea curselor speciale solicitate de această instituţie. Recent, compania TAROM a pus la dispoziţia Administraţiei Prezidenţiale o aeronavă pentru deplasarea domnului preşedinte Klaus Iohannis în vizita oficială pe care a efectuat-o în Croaţia. Ne dorim să rămânem partenerul tradiţional al Administraţiei Prezidenţiale şi ne vom strădui să răspundem favorabil, ca întotdeauna, solicitărilor Administraţiei Prezidenţiale", a afirmat compania.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat TAROM un avion pentru a se deplasa săptămâna viitoare la Consiliul European de la Bruxelles, însă compania a răspuns că pentru perioada respectivă nu are o aeronavă disponibilă, potrivit unor surse oficiale.

TAROM a precizat că pentru 25 şi 26 iunie au fost deja achiziţionate bilete de avion pentru alte curse. În acest context, Administraţia Prezidenţială ar trebui să plătească contravaloarea acelor bilete. Prin urmare, soluţia ar fi ca şeful statului să închirieze un avion, au precizat sursele citate.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa în zilele de 25 şi 26 iunie la Consiliul European de la Bruxelles.

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: