Potrivit unui comunicat al companiei, remis luni, cursa inaugurală are un grad de încărcare de 75%.

"Ne face plăcere să anunţăm pasagerilor noştri lansarea unei noi rute directe către Germania, Bucureşti – Hamburg. Având în vedere că Hamburg este al doilea oraş ca mărime din Germania şi al treilea cel mai mare port din Uniunea Europeană, considerăm că ruta Bucureşti – Hamburg va avea un potenţial mare de trafic şi reprezintă o nouă deschidere către lume pentru pasagerii noştri. TAROM conectează România cu ''Gateway to the World'', aşa cum este denumit oraşul Hamburg. Cursa inaugurală de astăzi are un factor de încărcare de 75%, ceea ce este o bună premisă pentru traficul viitor', a declarat directorul general interimar TAROM, Gabriel Stoe.

Preţul biletelor porneşte de la 95 euro, cu toate taxele incluse, iar zborurile vor fi efectuate în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică, astfel: RO 321, cu plecare la 8,10 din Bucureşti şi sosire la 9,50 în Hamburg, şi RO 322 cu plecare la 10,35 din Hamburg şi sosire la 14,05 în Bucureşti.

Biletele sunt deja disponibile la vânzare pe site-ul TAROM. Pasagerii zborurilor TAROM beneficiază de transport gratuit al bagajului de cală în limita maximă de 23 kilograme (un bagaj pentru clasa Economy) + 10 kilograme bagaj de mână, check-in gratuit în aeroport, la kiosk, online şi pe mobil şi servicii gratuite la bord.

Hamburg este al doilea oraş ca mărime din Germania, cu 1.740.000 locuitori, şi este situat în nordul Germaniei, pe malul râului Elba.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA). AGERPRES