Pașaportul de vaccinare anti-covid a intrat deja în vigoare, iar persoanele care s-au vaccinat vor avea parte de condiții mult mai bune de călătorie. Mai exact, acestea vor scăpa de restricțiile impuse.

Se pare că opt țări din Europa, printre care și România, au luat această decizie. Astfel, cei care au fost imunizați nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină și nu vor mai fi nevoiți nici să prezinte un test negativ de COVID. De menționat este faptul că, Comisia Europeană a propus introducerea unui certificat digital de vaccinare de la vară.

În prezent,  majoritatea țărilor din Europa impun în continuare restricții la frontieră în contextul în care valul al treilea al pandemiei continuă să facă ravagii. Cu toate acestea, opt țări au decis să relaxeze măsurile doar pentru cei vaccinați. Mai exact, potrivit informațiilor prezentate pe site-ul MAE, este vorba despre Islanda, Estonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Moldova, dar și România.

Călătorie fără restricții

Astfel, persoanele care vor să călătorească pot merge în oricare din cele opt țări menționate, doar cu o adeverință medicală care să ateste faptul că s-au vaccinat. Documentul trebuie tradus în limba engleză, sau în limba statului respectiv și trebuie să confirme faptul că schema de vaccinare este completă.

Mai exact, toți cei vaccinați nu vor mai avea nevoie de testul covid care se face cu 72 de ore înainte de intrarea în țară. Trebuie menționat faptul că, acest certificat de vaccinare anti-covid unitar este recunoscut la nivelul întregii uniuni ș ar urma să fie introdus la începutul verii în și mai multe țări.

Totodată, Grecia a mai anunțat faptul că, de la jumătatea lunii aprilie va aplica același reguli în cazul românilor care s-au vaccinat anti-covid. Bulgaria, Portugalia și Cipru iau și ele în calcul să impună această măsură cât mai curând.