După confictul intern din PSD, se anunţă probleme şi în coaliţia pe guvernare pe care social-democraţii o au cu ALDE. Liderii Alianţei Liberalilor îi transmit răspicat lui Liviu Dragnea că nu sunt de acord ca remanierea să îi vizeze şi pe miniştrii lor, adică pe Tudorel Toader şi Teodor Meleşcanu. Mai mult, informaţiile Digi24 spun că ALDE s-ar împotrivi unei ordonanţe de urgenţă pentru aministie şi graţiere.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, i-a transmis un mesaj clar lui Liviu Dragnea, privind schimbările anunţate în Cabinetului Dăncilă.„Meleșcanu și Toader ameliorează nivelul de ansamblu al Guvernului. Dacă vrei să îmbunătățești imaginea Guvernului, în niciun caz nu poți începe remanierea cu cei doi…”, a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

Cu doar o zi în urmă, Liviu Dragnea a răspuns evaziv unei întrebări legate de menţinerea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei.
„Portofoliul justiției este în cadrul portofoliilor pentru care PSD și-a asumat responsabilitatea, dar așa cum a fost în trecut și o să fie și în viitor, PSD poate susține în anumite posturi oameni care nu sunt afliliați politic. Neapartenența la PSD nu e o piedică pentru domnul Toader, ci doar acțiunea și activitatea, așa cum e și în cazul altor miniștri. Așa cum postul de președinte al Senatului ar reveni PSD, a fost decizia noastră să-l susținem pe domnul Tăriceanu”, a spus Liviu Dragnea.

Luarea de poziţie fermă a vicepreşedintelui ALDE vine în contextul în care au apărut zvonuri că Tudorel Toader şi Teodor Meleşcanu ar fi pe lista remaniabililor.

Potrivit informaţiilor Digi24, liderii ALDE nu vor fi niciodată de acord cu înlocuirea celor doi miniştri. În plus, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu susţine nici emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

SURSA: digi24.ro