În acest context, Călin Popescu Tăriceanu vine cu o serie de precizări. Potrivit acestuia, mărirea pensiilor cu 40 la sută, aşa cum prevede legea, nu este măsură negociabilă, iar o majorare a pensiilor cu 14% nu acoperă nici măririle de prețuri.

„Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis și Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă.

Le tot explic că 14%, cât vor ei să dea, nu acoperă nici măririle de prețuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă, dar cei doi nu par să înțeleagă sau să fie mișcați de argumentele mele”, scrie Tăriceanu pe facebook.

Nu respectă legea

Totodată, acesta precizează că decizia luată de liberali nu face altceva decât să ateste că faptul că ei nu respectă legea.

”Astăzi le spun așa: dacă voi veți da doar o mărire de 14% (în loc de 40%) asta înseamnă că respectați legea doar în procent de 35%. Pedeapsa pentru voi este că meritați ca și pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dați. Dacă de vorba bună nu înțelegi, poate înțelegeți de frică!

P.S.: Asta înseamnă că în rectificarea anunțată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii! De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar și cum confirma și Cîțu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”)”, mai scrie Tăriceanu.