Coreea de Sud, unde 95% din populaţie deţine telefoane inteligente, conduce în topul ţărilor dezvoltate, potrivit analizei realizate anul trecut în 27 de state. Persoanele care alcătuiesc restul de 5% utilizează un telefon mobil care nu se poate conecta la internet, Coreea de Sud devenind astfel singura ţară inclusă în această analiză în care 100% din populaţie deţine dispozitive smartphone. 

Pe locul al doilea în acest top se situează Israel, unde 88% dintre respondenţi deţin telefoane inteligente. Urmează Olanda, cu 87% şi Suedia, cu 86%. 

Australia, Statele Unite, Spania, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Argentina, Japonia şi Canada ocupă poziţiile următoare, numărul de proprietari de telefoane inteligente variind între 81%, în Statele Unite, şi 66%, în Canada. 

Ungaria, Polonia, Rusia şi Grecia se află la finalul clasamentului ţărilor dezvoltate, numărul persoanelor care deţin telefoane inteligente variind între 64% în Ungaria şi 59% în Rusia şi Grecia. 

Potrivit analizei, în timp ce tehnologia mobilă s-a răspândit rapid – peste 5 miliarde de oameni deţin în prezent dispozitive mobile, jumătate dintre acestea fiind smartphone-uri – această creştere nu a fost însă egală. 

Topul economiilor emergente este condus de Africa de Sud şi Brazilia, fiecare cu 60% dintre locuitori proprietari de telefoane inteligente, potrivit analizei. Următoarele trei ţări care ocupă primele cinci poziţii ale topului sunt Filipine, cu 55%, Mexic – 52% şi Tunisia, cu 45%. Ultimul stat din acest clasament este India, unde 24% din populaţie deţine un smartphone. 

Analiza organizaţiei Pew Research a fost realizată pe 30.000 de persoane adulte, la mijlocul anului trecut, precizează DPA.AGERPRES