În prezent acesta se ridică la 88.221 dolari, însă statisticile arată că valoarea ar putea creşte până la 111.963 dolari în numai cinci ani.

În Qatar, stat independent din 1971 şi sub guvernarea lui Amir Hamad din 1995, cetăţenii nu plătesc pentru electricitate, apă sau îngrijiri medicale, guvernul oferă pensii ridicate, iar împrumuturile – atunci când este nevoie de ele –  sunt oferite cu mare uşurinţă.

În al treilea stat din lume ca nivel al resurselor de gaze naturale, a fi înstărit este un dar primit la naştere de cetăţeni. Cu veniturile de la stat şi numeroasele subvenţii, cetăţenii Qatar-ului sunt rareori simpli muncitori, aceste posturi fiind destinate de cele mai multe ori străinilor. Din populaţia de 1,4 milioane, numai 15% sunt cetăţeni ai Qatar-ului, restul rezidenţilor fiind lucrători străini din India, Pakistan şi alte state asiatice.

Luxul se află la el acasă în Qatar, în special în capitala Doha, însă unora s-ar putea să nu le fie pe plac faptul că alcoolul, carnea de porc, drogurile şi pornografia sunt ilegale, ţinând cont că 75% din populaţie este musulmană. Numai 1,5% dintre locuitori depăşesc vârsta de 65 de ani şi există aproape 2 bărbaţi pentru o femeie, ţinând cont de numărul mare al lucrătorilor veniţi de peste hotare. Femeile sunt, în mod evident, inferioare bărbaţilor.

Cupa Mondială din 2022 va avea loc în Qatar, iar statul va cheltui, potrivit estimărilor, în jur de 65 de miliarde de dolari pentru organizare. Cum homosexualitatea este ilegală în Qatar, reprezentanţii FIFA i-au sfătuit deja pe cei care se vor deplasa acolo să se poarte prudent.

Un stat luxos, dar cu reguli extrem de stricte este cel mai înstărit stat al lumii – Qatar-ul.
Sursa: Business Insider