În urma apelului făcut de guvern către britanici să-și facă stocuri de carburanți, companiile de petrol au majorat prețurile în contextul în care cererea a crescut brusc.

Chelsea Cloisters Services din Knightsbridge, Vestul Londrei, vindea ieri un litru de benzină cu incredibilul preț de 1,74 de lire sterline, iar cei de la ECO vindeau un litru de motorină cu 1,77 de lire, echivalentul a 2,13 euro.

Guvernul britanic i-a sfătuit pe automobilişti să îşi facă rezerve de combustibil, pe fondul unei ameninţări cu greva a şoferilor de cisterne.

"Dacă aveţi posibilitatea să vă umpleţi rezervorul, în cazul în care este posibilă o grevă, acesta este lucrul înţelept (de făcut), dacă puteţi", a adăugat premierul britanic.

La rândul său, secretarul de stat Francis Maude a făcut apel la britanici să îşi facă rezerve de combustibil în canistre.

Ca reacții la aceste afirmații, britanicii au dat buzna la pompe ca să-și facă stocuri de carburant. În consecință, cererea de benzină a explodat, vânzările au crescut cu 80%, iar companiile care vând benzină au majorat prețurile carburanților profitând de pe urma disperării oamenilor.