Cele mai proaste drumuri din lume sunt evident pe continentul african, iar ţara unde au loc cele mai multe decese din lume este Namibia. Raportul în această ţară este de 45 de morţi la 100.000 de locuitori. Majoritatea drumurilor nu sunt asfaltate în această ţară, iar gropile sunt la ordine zilei. În România, 38% din reţeaua de drumuri, adică 33.000 de kilometri, este formată din drumuri pietruite şi de pământ. 

Un caz aparte îl reprezintă Swaziland. Drumurile din această mică ţară africană sunt atât de deplorabile încât doi din ultimi patru miniştri de transporturi au decedat în accidente rutiere.  Raportul în Swaziland este de 36 morţi la 100.000 de locuitori.

Departamentul de stat american recomandă străinilor să fie extrem de precauţi când călătoresc în această ţară. Principalele pericole sunt reprezentate de viteză, automobile fără faruri, prezenţa animalelor pe drum, şoferi sub influenţa băuturilor alcoolice, drumuri prost amenajate şi oprirea bruscă a automobilelor.

Swaziland este o țară din sudul Africii, situată între Africa de Sud şi Mozambic. Capitala este Mbabane. Țara este condusă de regele Mswati al III-lea (foto), fiind ultima monarhie absolută din Africa. Este una dintre cele mai mici țări din Africa. În prezent, Swaziland se confruntă cu dificultăți economice și politice după procesul de democratizare din statele învecinate.