Liberalul Dinu Patriciu a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că preşedintele PSD Mircea Geoană are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, e comparabil cu Tony Blair şi în opinia sa ar fi potrivit ca prim-ministru în cazul în care Crin Antonescu ar fi preşedinte.

Întebat dacă e posibil ca Antonescu, ajuns preşedintele României, să-l pună pe Mircea Geoană premier ca o compensaţie pentru faptul că împreună au pornit lupta împotriva statului autoritar şi al lui Traian Băsescu, Patriciu a spus că nu se pricepe la jocul politic.

„Îmi puneţi o întrebare care se leagă de jocul politic, în care eu nu mă pricep. Dacă vreţi să vă vorbesc despre programe economice şi politică în general, vă pot vorbi”, a spus omul de afaceri. Întrebat dacă ar fi potrivit Mircea Geoană ca prim-ministru în situaţia în care Antonescu ar fi preşedintele României, liberalul a replicat că „s-ar putea să fie”.

„După părerea lui Dinu Patriciu s-ar putea să fie, pentru că de fapt domnia sa are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, de nevoie. Nu are un spirit liberal în discursul public, pentru că acolo trebuie să se facă social-democrat, dar de fapt după ce ai trăit atâta vreme la Bush şi Clinton…”, a spus Dinu Patriciu.

Ghinionul lui Geoană: e PSD-ist

Dinu Patriciu a menţionat că Mircea Geoană „a apucat să facă politică în PSD şi e ghinionul domniei sale”. În acest context, Dinu Patriciu a ţinut să-l compare pe Geoană cu fostul premier britanic Tony Blair, precizând că se referă la orientările privind „filosofia politică”.

SURSA: Mediafax