"Problema agriculturii este o problemă cheie în România. Şi vedeţi, iarăşi stăm, dacă plouă sau nu plouă, să avem un an bun sau un an prost, să avem preţuri mari sau preţuri mici la alimente. Atâta timp cât nu încercăm să avem o politică bine definită din punct de vedere agricol, care să creeze o perspectivă de predictibilitate pentru investitori, care vor să investească în acest domeniu şi vom şti exact către ce segmente vom merge, vom avea această, să zic, întrebare: avem o bună producţie sau nu avem o bună producţie? Trebuie să depăşim acest aspect", a menţionat Tănăsescu.

Acesta a adăugat că România are capacitatea de a atrage investiţii mari, iar cel mai important aspect este cel al fondurilor europene.

‘Cred că România are această capacitate, să meargă mai departe, în sensul de a atrage investiţii mari, fiindcă segmentul agricol este un segment care are nevoie de mulţi bani, are nevoie de schimbări de mentalitate, aşa cum vă spuneam. Are nevoie, dacă vreţi, de un impuls, poate chiar al statului. De aceea, cred, combinaţia de atragere de resurse europene cu resurse private şi cu resurse interne poate să creeze un teren predictibil pentru agricultura românească’, a afirmat reprezentantul FMI.
SURSA: Agerpres