‘Am retras pagina’, a explicat un purtător de cuvânt de la Facebook pentru AFP.

Puţin mai înainte, grupul de monitorizare pe internet SITE, cu sediul în Statele Unite, a anunţat că pagina Umar Media TTP folosea Facebook ca instrument de ‘recrutare’.

Această pagină a primit în această lună aproximativ 270 de ‘Like’.

Ea a fost creată în septembrie anul trecut şi nu dispunea decât de câteva mesaje scrise în limba engleză.

‘Avem reguli ce interzic orice declaraţie directă la ură, orice atac împotriva unor persoane sau grupuri, precum şi orice promovare a terorismului’, a scris Facebook într-un comunicat.

‘Avem o echipă mare de anchetatori profesionişti, în Statele Unite şi străinătate, care asigură aplicarea acestor reguli. De îndată ce sunt publicate şi raportate comentarii violente, Facebook le elimină şi dezactivează conturile persoanelor aflate la originea lor’, adaugă reţeaua socială.

Purtătorul de cuvânt al Mişcării talibanilor din Pakistan /TTP/, Ehsanullah Ehsan, a declarat pentru AFP în această lună că grupul folosea ‘temporar’ pagina de Facebook ‘pentru a răspunde nevoilor sale’ înainte de a lansa site-ul propriu internet.

La sfârşitul lunii noiembrie, TTP a revendicat tentativa de asasinat contra lui Hamid Mir, un jurnalist pakistanez de renume, plasând o bombă sub maşina lui.
SURSA: Agerpres