Cu o diagonală de 10 inchi, Toughpad FZ-A1 este ideală pentru cei care lucrează în condiţii speciale precum aviaţia, construcţiile sau siguranţa publică. În a doua jumătate a anului 2012, Panasonic va îmbogăţi seria Toughpad cu un nou model de tabletă de 7 inch.

„Consumatorii se bucură, de ceva vreme, de existenţa tabletelor fără a le putea însă utiliza în spaţiile destinate muncii din cauza limitărilor fundamentale legate de design. Acum, utilizatorii din mediul business şi din industrie pot beneficia de uşurinţa utilizării şi portabilitatea unei tablete. Toughpad preia din experienţa computerelor puternice Toughbook, experienţă pe care am dezvoltat-o începând cu anul 1996 şi pe care am canalizat-o către design-ul tabletei pentru spaţiul de lucru”, a explicat Hiroaki Sakamoto, Managing Director, Panasonic Computer Products Europe.

Panasonic Toughpad FZ-A1 poate fi utilizată în aproape orice situaţie

Noua familie Toughpad este realizată astfel încât să aibă aceleaşi standarde de durabilitate precum seriile de laptopuri Panasonic Toughbook. Modelul Toughpad FZ-A1 are un rating de MIL-STD-810G pentru căderi de la distanţe de 120 cm precum şi protecţie inclusă împotriva prafului şi apei. De asemenea, Toughpad FZ-A1 rezistă şi la temperaturi extreme. Toate acestea permit utilizarea tabletei în aproape orice situaţie.

Toughpad FZ-A1 are, pe lângă procesorul obişnuit, şi un procesor dedicat securităţii, puternic şi sigur. CPU-ul de securitate permite criptarea datelor şi programelor, VPN îmbunătăţit, management pentru autentificare şi boot-are securizată. Nivelul sporit de securitate înseamnă că  securitatea sistemului Toughpad va fi conform FIPS 140-2  nivelul 2.

Toughpad FZ-A1 este dotat cu Bluetooth v2.1 + EDR, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, GPS şi, opţional, conexiune 3G, oferind o viteză de download de până la 21Mb/s.

Toughpad FZ-A1 include un digitizer activ care înregistrează presiunea, direcţia şi viteza, împreună cu semnătura, astfel încât semnarea unui document va avea o valoare legală mai ridicată. Modelul are o autonomie de lucru de 10 ore, iar bateria poate fi înlocuită. Toughpad FZ-A1 va fi disponibil din primăvara anului 2012, la un preţ estimativ de 850 euro + TVA pentru modelul standard şi 999 euro + TVA pentru modelul 3G.