Sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal la marginea orașelor din România. Anca Dragu: Deșeurile pot intra legal în circuitul reciclării

Anca Dragu, președintele Senatului, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal în România, chiar dacă acestea ar putea intra în mod legat în circuitul reciclării. Președintele Senatului spune că arderea ilegală de deșeuri este un atentat la sănătatea publică.

”Sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal la marginile oraşelor în fiecare zi. O mână de oameni dau zilnic la schimb sănătatea noastră şi a lor pentru deşeuri care pot intra legal în circuitul reciclării. USR PLUS a subliniat de fiecare dată urgenţa combaterii poluării din ţară. Nivelurile de poluare depăşite constant sunt, în mare parte, cauzate de acelaşi vechi sistem care acţionează prin aceleaşi metehne pentru propriul interes. Arderile ilegale ale deşeurilor sunt un atentat la sănătatea publică”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Anca Dragu.

Anca Dragu a anunțat că s-a alăturat parlamentarilor USR PLUS Oana Cambera, Dragoş Popescu, Octavian Berceanu, Diana Buzoianu, ”pentru a duce mai departe lupta USR împotriva poluării, o luptă ce va avea de partea sa legi clare şi eficiente prin sancţiuni impuse celor care au de gând să mai otrăvească mediul şi aerul nostru”.

A fost organizat seminarul ”Arde”

Parlamentarul USR Oana Cambera a precizat că aerul pe care oamenii îl respiră nu are culoare politică, subliniind că a fost organizat un seminar cu numele ”Arde” cu privire la arderile necontrolate de deșeuri și materiale valorificabile.

”Aerul pe care îl respirăm nu are culoare politică, iar îmbunătăţirea calităţii acestuia şi stoparea unor fenomene cu impact negativ major asupra mediului trebuie să fie o preocupare constantă, accelerată de către factorii decizionali”, a afirmat, la rândul său, Oana Cambera.