Adunarea Generala a Actionarilor RBS Bank a decis in cursul zilei de astazi impartirea in trei divizii a bancii britanice. Una dintre ele va ramane in subordinea statului englez, celelalte doua divizii urmand a fi scoase la vanzare.

Inclusa in divizia de active valoroase, RBS Romania este destinata vanzarii catre o alta banca. Deocamdata nu si-a exprimat nimeni interesul pentru cumpararea bancii din Romania.

Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat o pierdere neta de 24,1 miliarde de lire sterline (34,2 miliarde de dolari) in 2008, aceasta fiind cea mai puternica pierdere din istoria companiei. In urma cu un an, Royal Bank of Scotland a inregistrat un profit de 7,3 miliarde de lire sterline. Pentru anul in curs, oficialii bancii estimasera pierderi cuprinse intre 22 si 28 miliarde de lire sterline.

Royal Bank of Scotland a anuntat in urma cu cateva zile ca ar putea sa se retraga de pe jumatate din cele 60 de piete pe care activeaza, o parte si din zona Europei de Est, precum si renuntarea la imprumuturile cu grad mare de risc.

Planurile de redresare ar putea aduce o reducere a costurilor cu 10-15% in urmatorii trei – cinci ani.