Care sunt prioritățile guvernului în 2022? Klaus Iohannis se află în discuții cu premierul Ciucă

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat la Palatul Cotroceni în ultimele două zile pe mai mulți membri ai Executivului pentru a discuta despre prioritățile ministerelor pe care aceștia le gestionează, conform informațiilor transmise de digi24.ro

Printre persoanele care au avut întâlniri ieri și astăzi cu președintele Iohannis se află ministrul Sănătății Alexandru Rafila, ministrul Energiei Virgil Popescu, ministrul Internelor Lucian Bode, ministrul Apărării Vasile Dîncu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și ministrul Dezvoltării Attila Cseke.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a participat și el la discuțiile respective. Mai mult, președintele Klaus Iohannis va continua discuțiile în perioada următoare și cu alți miniștrii.

Ce decret a promulgat recent președintele României?

Amintim că președintele Klaus Iohannis a semnat, în cursul zilei de miercuri, un decret important de promulgare a unei legi dorite de mii de studenți din România. Potrivit noii legi, studenții vor avea acces complet gratuit.

Șeful statului a semnat un decret prin care studenții vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare din România. Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea art. 202 alin. (1) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, informează Administraţia Prezidenţială. Actul normativ mai spune că studenții vor avea acces gratuit și la bibliotecile central-universitare.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art.202 alin. (1) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul ca orice student să aibă acces egal şi gratuit la bibliotecile universitare, inclusiv Bibliotecile Central-Universitare.

Deputatul USR, Filip Havâreanu, unul dintre inițiatorii proiectului, a declarat, la adoptarea de către Parlament, că această lege este dorită de mii de studenți din România.

„Gratuitatea în bibliotecile universitare a fost dorinţa miilor de studenţi din România care vor să înveţe, să avanseze şi aveau nevoie de un răspuns pozitiv. Ei sunt acei studenţi cărora mâine le vom cere să devină adulţi corecţi şi să ia decizii cumpănite. Progresul unor tineri pe care mâine îi vrem medici, avocaţi, politişti sau cu funcţii de conducere nu trebuie condiţionat financiar. Faptul că acest proiect a devenit o lege este o mare victorie, dar simt şi o dezamăgire că o initiaţivă atât de utilă a pierdut aproape un an pe circuitul legislativ. Mă bucur că astăzi am dat o şansă egală la educaţie unor tineri care vor să facă diferenţa”, a afirmat acesta la momentul respectiv.