Președintele Moldovei, Igor Dodon, a fost primul care i-a trimis un mesaj de felicitare lui Klaus Iohannis în urma turului 2 al alegerilor prezidențiale din 2019.

În mesajul trimis către acesta, Igor Dodon și-a exprimat dorința de a ține atât România cât și Republica Moldova departe de falsele dezbateri geopolitice.

”Stimate domnule Klaus Iohannis,

Vă adresez felicitări cu ocazia realegerii în funcția de Președinte al României și vă doresc mult succes în îndeplinirea importantelor responsabilități care vă revin. Românii au făcut o alegere importantă și pentru Republica Moldova, prin mandatul pe care vi l-au încredințat, și am toată încrederea că veți continua să contribuiți activ la buna conlucrare dintre țările noastre.

Republica Moldova apreciază contribuția Dumneavoastră și a românilor la evoluția sa europeană, dar și sprijinul constant acordat prin mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea țării noastre. Îmi doresc ca în acest nou mandat al Dumneavoastră să reușim împreună să ținem România și Republica Moldova cît mai departe de false dezbateri geopolitice, dar în același timp, să reușim să apropiem cît mai mult cetățenii noștri și să lucrăm pentru bunăstarea lor.

Republica Moldova rămîne o țară angajată pe calea reformelor, o țară care în același timp își dorește să contribuie la întărirea securității în regiune, împreună cu România și Ucraina.”, a spus președintele moldovean Igor Dodon pe Facebook.

Trebuie menționat faptul că, Iohannis a susținut întotdeauna o conducere pro europeană la Chișinău. Totodată, acesta s-a exprimat public, de mai multe ori, că este impotriva lui Dodon deoarece este un apropiat al Moscovei.