Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că odată cu adoptarea Legii Pensiilor, milioane de pensionari vor avea creșteri de pensii, unii vor beneficia de o creștere și cu 250%.

“Legea pensiilor a fost adoptată. Se prevăd creșteri consistente de pensii până în 2022 – în unele cazuri chiar cu 250%. Se rezolvă inechitățile: pentru muncă egală se vor acorda pensii egale. În premieră, se va putea cumpăra vechime în muncă de până la 5 ani, în ani diferiți, în funcție de nevoie. Se vor lua în calcul toate tipurile de venituri pentru care s-au plătit contribuții în perioada 1975-2001, ceea ce înseamnă încă o creștere de minimum 10% a pensiilor. Se reduce vârsta de pensionare pentru mamele care au minim 3 copii. Iată doar câteva dintre prevederile care vor aduce mai mulți pensionari în clasa de mijloc. Am sentimentul datoriei împlinite față de părinții și bunicii noștri. În prag de sărbători, le urez seniorilor țării și tuturor românilor multă sănătate!”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Camera Deputaţilor a votat miercuri Legea pensiilor. Au fost 193 de voturi pentru şi 1 împotrivă. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul Legii pensiilor, astfel că proiectul merge la promulgare.