În acelaşi timp, cele două societăţi au anunţat că interesele acestora vor fi reprezentate de către ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România).

În calitate de membri ACAROM, Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie vor continua să susţină programele care vizează creşterea pieţei naţionale de vehicule noi.  De altfel, în această ultimă frază pare a fi și cheia acestei acțiuni-surpriză. Deși nu se detaliază în anunțul făcut de Renault Commercial Roumanie și Automobile Dacia, se pare că reprezentanți măcilor Dacia, Renault și Nissan sunt nemulțumiți de lipsa de susținere a APIA în privința taxei pe poluare și a programului „Rabla”. La conferința APIA de la finalul lunii ianuarie, în care au fost prezentate rezultatele comerciale pentru anul 2016, nici Dacia, nici Renault Commercial Roumanie și nici Ford – celălat producător cu uzină în România – nu au fost prezenți. Chestionați de Capital în legătură cu acest detaliu, reprezentanții Asociației au evitat să răspundă.

Oficialii Renault Commercial Roumanie au menționat că susținerea programelor care vizează creşterea pieţei naţionale de vehicule  are obiectivul de a înlesni accesul clienţilor români la achiziţia de vehicule noi şi performante şi de a diminua numărul de vehicule poluante, care reprezintă un real pericol pentru mediul înconjurător, dar şi pentru siguranţa rutieră.

„Prioritatea Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie (RCR) este aceea de a oferi pieţei naţionale vehicule de calitate, moderne, la un preţ accesibil,  dar şi de a contribui la reînnoirea parcului de automobile.În acelaşi timp, Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie îşi vor consolida sprijinul pentru ACAROM cu activităţi la care contribuie peste 16.000 de angajaţi, în România. Una dintre preocupări vizează menţinerea capacităţilor industriale ale furnizorilor locali pentru industria auto, activităţile dealerilor şi ale angajaţilor acestora,  cele peste 150.000 de persoane, a căror experienţă este foarte importantă pentru ACAROM”, se menționează în anunțul RCR și Automobile Dacia.