Despre Japonia, sau Tara Soarelui Rasare, se spune că este una dintre cele mai inovative şi mai dezvoltate ţări din lume.

Compania Central Japan Railway Co. a anunţat că modelul său de tren N700S va intra în operare pe linia Tokaido Shinkansen la începutul lunii iulie 2020, chiar înainte de începerea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, informează publicaţia Japan Times.

Este primul bullet train complet remodelat în 13 ani, fiind cel mai avansat tehnologic din seria N700. Noul model este mai silenţios, mai ecologic şi mai uşor cu 11 tone decât trenurile din generaţia sa.

În ceea ce priveşte viteza, cu toate acestea, noul model N700S nu va fi mai rapid. Va avea o viteză maximă de 300 km pe ora, la fel ca şi celelalte trenuri din seria N700.
Linia Tokaido Shinkansen conectează cele mai mari trei zone metropolitane ale Japoniei: Tokyo/Yokohama, Nagoya şi Osaka/Kyoto. Când a fost deschisă în 1964, Tokaido Shinkansen a fost prima linie de cale ferată de mare viteză din lume.

Operatorul feroviar intenţionează să introducă în total de 40 de trenuri N700S pe o perioadă de trei ani până în anul fiscal 2022, încheiat în martie 2023. Fiecare tren va avea 16 vagoane.

Noul model, care este în perioada de teste, este echipat cu un sistem de baterii litiu-ion care îi permit să se deplaseze o anumită distanţa în cazul întreruperii alimentării cu energie, prima astfel de caracteristică pentru un Shinkansen. Fiecare scaun are prize pentru pasageri, iar noul model este echipat cu mai multe camere de supraveghere decât trenurile aflate acum în funcţiune.

“Vom intensifica pregătirile pentru a oferi cel mai nou şi cel mai bun Shinkansen”, a declarat Shin Kaneko, preşedintele companiei, într-o conferinţă de presă la Tokyo.