Potrivit anumitor surse, în cadrul ședinței PSD a fost adusă și o Biblie. Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici a fost protagonistul momentului.

„În ședința Comitetului Executiv al PSD a fost adusă și o Bibilie, susțin surse social-democrate, aceasta stând pe masă lângă Eugen Teodorovici. Potrivit surselor citate, rolul Bibliei era ca toți cei care vor lua cuvântul să spună dacă s-au îmbogățit corect și au ce să îi reproșeze Vioricăi Dăncilă”, a informat Cristian Andrei, de la Europa Libera.

La finalul ședinței, care a durat aproape 6 ore, fostul premier, Viorica Dăncilă, și-a dat demisia din conducerea partidului.

„Am fost un CEx îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia despre rezultatele la prezidențiale. Am înțeles poziția colegilor mei. Nu este un moment de slăbiciune, ci un moment de demnitate. Am făcut tot ce mi-a stat în putință să obțin un rezultat bun, dar acum înțeleg că se dorește o resetare, o nouă echipă care să preia conducerea partidului, cu o altă viziune, alt program. Vreau să le garantez colegilor mei că din viitoare echipă va face parte și Viorica Dăncilă”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul ședinței.

Șefia interimară a PSD a fost preluată de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, după votul colegilor săi. În luna februarie, se va organiza un congres la PSD pentru a se vota noua cconducere a partidului.