”Evenimentul zilei” a încercat să-l contacteze, însă Elan Schwartzenberg a refuzat orice comunicare.Realitatea TV confirmă faptul că Elan Schwartzenberg a preluat 92% din Realitatea Media.
Magistrații Tribunalului Bucureşti au decis vineri arestarea preventivă a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Cezar Ilie Ion, zis „Nelu Legiune” (desemnat de acesta să administreze Realitatea Media), în dosarul în care SOV e acuzat de şantaj împotriva lui Sebastian Ghiţă (managerul Realitatea TV).  
SOV s-a prezentat la arestul „VIP” al Poliției Capitalei pentru a fi încarcerat, prilej cu care a dat  o scurtă declarație presei: "Este o înscenare creată în laboratoarele Cotroceniului. Când am ajuns dimineață la tribunal, mandatele de arestare erau deja pregătite. Acest puști, Ghiță, este o unealtă a Serviciilor. Luni i-am pregatit și eu o surpriză domnului Traian Băsescu."
SOV a ajuns după gratii pentru 29 de zile, fiind acuzat de șantaj în urma plângerii depuse de managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiță, care a susținut în fața procurorilor că Vîntu i-ar fi pretins 150.000 de euro lunar drept „taxă de liniște” și, pentru a-l convinge să plătească, l-ar fi amenințat cu moartea. Amenințările i-ar fi vizat și pe membrii familiei sale.
Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, a declarat că Elan Schwartzenberg nu poate să fie managerul Realitatea TV şi nu poate să fie implicat în managementul televiziunii. "Domnul Elan Schwartzenberg nu poate să fie managerul Realitatea. El nu poate să fie implicat în managementul Realitatea", a spus Sebastian Ghiţă, potrivit mediafax.ro.
Ghiţă a precizat că el (ca persoană desemnată de compania Asesoft, n.r.) va continua să managerieze Realitatea, respectând astfel contractul semnat între Asesoft şi Realitatea Media, în octombrie 2010, şi care are o valabilitate de cinci ani.
Întrebat ce va face dacă Sorin Ovidiu Vîntu va decide totuşi să îl implice pe Elan Schwartzenberg în managementul Realitatea, Sebastian Ghiţă a spus: "Domnul Vîntu nu are nicio calitate la Realitatea. Domnul Vîntu este o persoană fizică din România".
Totodată, întrebat ce va face dacă Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media va anunţa luni că a decis rezilierea contractului cu Asesoft, Sebastian Ghiţă a spus că doar instanţa poate să decidă acest lucru. "Un contract între două societăţi nu poate fi desfăcut decât în instanţă. Conform legilor din România numai o instanţă se poate pronunţa asupra acest lucru, nu AGA Realitatea Media", a spus Sebastian Ghiţă.
Cine este Elan Schwartzenberg
Elan Schwartzenberg se află în Top 300 Capital pe locul 134, cu o avere estimată la 45-50 de milioane de euro.
Proprietarul Neocity Group este destul de cunoscut publicului din România. Elan Schwartzenberg are o avere estimată la 50 de milioane de euro în ultima ediţie a Top 300 Capital, însă nu imobiliarele sunt cea mai profitabilă afacere de care se ocupă.
Se consideră un milionar atipic, întrucât are un tip de om care are nevoie de lucruri puține. Are o singură locuință, cea de la Snagov, pentru că este de părere că un om nu are nevoie de mai multe case. Spune asta după ce a încercat acest model, deținând în același timp locuințe la mare, la munte și în străinătate, dar pe care nu a reușit să le gestioneze.
S-a născut în România. Liceul şi armata le-a făcut în Israel. Pentru că vine dintr-o famile de medici, a ales să meargă la facultatea de stomatologie. Dar nu in Ierusalim sau in Tel Aviv, ci la Iaşi. Elan Schwartzenberg a devenit doctor, dar nu a profesat niciodată.