Preşedintele american Donald Trump a afirmat, în urma unei discuţii telefonice purtate vineri cu omologul său chinez Xi Jinping, că Statele Unite şi China ‘lucrează strâns împreună’ în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, transmit dpa şi Reuters.

Într-o postare pe Twitter, Trump a transmis că a avut o ‘conversaţie foarte bună’ cu Xi, cu care a discutat ‘în mare detaliu despre coronavirusul care devastează mari părţi ale planetei noastre’.

‘China a trecut prin multe şi a dezvoltat o puternică înţelegere a virusului’, a scris Trump. ‘Lucrăm strâns împreună. Mult respect!’, a adăugat preşedintele american.

Ieri Trump se îndoia de sinceritatea chinezilor în privința cifrelor oficiale

Donald Trump, care a insistat până recent să numească coronavirusul ‘virus chinezesc’, a declarat joi că ‘nu ştim care sunt cifrele în China’.

‘Nu poţi spune ce testează China sau nu testează’, a afirmat Trump într-un briefing de presă înaintea convorbirii telefonice cu omologul său chinez.

SUA au depăşit joi China şi Italia în privinţa numărului de cazuri de infectare cu coronavirus raportate, 83.000, potrivit Universităţii Johns Hopkins, pe fondul apariţiei unor noi focare în afara statului New York, epicentru actual al epidemiei în Statele Unite.

Televiziunea publică chineză CCTV a relatat la rândul său despre discuţia avută de cei doi preşedinţi. Preşedintele Xi Jinping a declarat că, în pofida rivalităţii celor două state, acestea ‘trebuie să se unească împotriva epidemiei ‘ de COVID-19, a transmis televiziunea publică a Chinei, preluată de AFP.

‘China este dispusă să continue să împărtăşească fără rezerve informaţii şi experienţe cu Statele Unite’, a arătat Xi Jinping, citat de CCTV.