Supermarketurile NU se închid în weekend

Supermarketurile NU se închid în weekend! Micii producători și proprietarii de magazine autohtone au solicitat închiderea supermarketurilor mari în zilele de weekend pentru că vânzările lor scad semnificativ în acele două zile libere, în care românii se îndreaptă masiv către marii retaileri, unde găsesc o varietate de produse.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut cunoscută decizia oficială a Guvernului de la București.

„În încheiere, vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână.

Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend!

Au închis alții piețele în pandemie și au pus orar la magazine, nu mai suntem în etapa aceea!”, a spus premierul României.

Nu se va impune o restricție asupra programului de funcționare al marilor supermarketuri

La rândul său, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a dat asigurări, cu o zi înainte, că nu se va impune o restricție asupra programului de funcționare al marilor supermarketuri în weekend.

Decizia a fost deja stabilită în urma unei consultări cu retaileri din România. Atât retail-urile mari, cât și cei mici au fost de acord cu această hotărâre.

Discuția nu a plecat de la o inițiativă a comercianților, ci a fost doar un subiect abordat în cadrul Executivului. Programul supermarketurilor va rămâne neschimbat.

„Decizia este foarte clară. Nu se pune problema închiderii supermarketurilor în weekend. Am avut discuție cu retailerii mici care au și procesare, zootehnie și magazine de desfacere, cât și cu retailerii mari. Vreau să închidem acest subiect.

Nu se vor închide. Programul nu va fi modificat și magazinele vor rămâne deschise la fel ca acum”, a precizat el într-o intervenție TV.

Florin Barbu
SURSA FOTO: Facebook, Florin Barbu

Totul a pornit de la o inițiativă legislativă a PNL

Totul a pornit de la o inițiativă legislativă a PNL. Se cerea închiderea magazinelor mari în zilele de duminică și mutarea lor în afara centrelor urbane, la o distanță minimă de cinci kilometri de localități.

Retailerii mari ar fi fost obligați să opereze într-un interval de timp cuprins între orele 8:00 și 22:00 de luni până vineri și între 8:00 și 14:00 în ziua de sâmbătă. Marile magazine ar fi trebuit să fie complet închise în ziua de duminică.