Deşi la prima vedere pare de necrezut, din cei aproximativ 7 miliarde de oameni cât are planeta la ora actuală nu mai puţin de 5 miliarde vor avea un telefon mobil până la finalul acestui an. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de European Information Technology Observatory.

Astfel, la finalul acestui an se va realiza o creştere a numărului de utilizatori ai telefoniei mobile de 12%, de la 4,5 miliarde de persoane la 5,1 miliarde. se arată în studiul EITO.

0-55445-car.jpgMai mult, studiul arată că numărul posesorilor de telefoane mobile s-a dublat în ultimii 5 ani, urmând ca în 2011 totalul acestora să ajungă la 5,6 miliarde de oameni.

Conform unor studii mai recente ale Naţiunilor Unite, jumătate din gospodăriile din statele emergente şi cele aflate în curs de dezvoltare, chiar şi cele rurale, au o conexiune mobilă.

Țara cu cei mai mulţi posesori de telefoane mobile din Europa este Germania (111 milioane, până la finalul lui 2010), urmată de Italia (87 milioane), Marea Britanie (81 milioane), Franţa (62 milioane) şi Spania (57 milioane). Ca o comparaţie: Se anticipează 220 milioane în Rusia şi 287 milioane în SUA.