Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de responsabilitate a românilor, care face ca un număr foarte mare de copii să se infecteze cu noul coronavirus.

”Probabil trebuie plătit un preț mai mare decât cei 300.000 infectați si 8.000 de morți, din România, pentru trezirea la realitate”, constată amar reputatul medic, într-un mesaj postat sâmbătă pe internet.

”Ne amăgim aiurea că nouă nu ni se întâmplă”

”A devenit totul ciudat. Suntem realmente în ceață, pe marginea prăpastiei, dar nu realizăm, ne amăgim aiurea că nouă nu ni se întâmplă și ne polarizăm la extremele spectrului de reacții omenești.

Când ni se explică, argumentat, că adevărul nu se află în bula noastră de comunicare, ne isterizăm sau cădem în depresie. Este trist că nu ne putem aduna, nici măcar acum. Probabil trebuie plătit un preț mai mare decât cei 300.000 infectați si 8.000 de morți, din România, pentru trezirea la realitate.

De ce este așa cum este? Din cauza necunoașterii și a comunicării defectuoase sau voit distorsionate.

Sub titluri bombastice, care nu au legătură cu realitatea, se publică tot felul de răstălmăciri ale unor articole științifice. Nu voi da exemple și promit că mă voi opri aici. Pacienții mei vor avea nevoie de mine la modul real.”, a scris medic pe Facebook.

”Copiii bolnavi reprezintă prețul pe care il plătim”

”Vreau doar să vă informez, pentru ultima dată:

1. Copiii fac forme minore de COVID-19, în imensa majoritate a cazurilor. Forma gravă, MIS-C, este exceptional de rară, fiind descris un caz la 10.000 imbolnăviri în SUA (75% fiind la copii non-caucazieni).

2. Copiii bolnavi reprezintă prețul pe care il plătim, ca societate, pentru prostia noastră individuală de adulți. Căci riscul de îmbolnăvire, prin transmitere de la adult la copil, sau invers, este TRIPLU în familie față de comunitate/școală.

3. Cantitatea de anticorpi împotriva noului coronavirus depinde de vârsta bolnavului și de severitatea bolii. Copiii produc mai puțini anticorpi și de aceea nu fac, decât foarte rar, afectare multiorganică.

Căci ne omoară modul în care răspundem la examenul la care ne supune virusul. Cei care răspund exagerat și se „ceartă” cu acesta, mor din cauza furtunii de citokine, produsă chiar de corpul lor.

Sănătate tuturor!”, a încheiat medicul Mihai Craiu.