Când vine vorba de opinia românilor în cea ce priveşte evoluţia situaţiie economice, un studiu publicat astăzi arată că suntem cei mai pesimişti din lume, alături de islandezi şi mexicani.

Studiul BVA a fost publicat astăzi şi cuprinde un sondaj realizat în 24 de ţări din toate zonele geografice ale lumii: Argentina, Australia, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Franţa, Islanda, India, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Kuweit, Mexic, Olanda, România, Rusia, Arabia Saudită, Spania, Elveţia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi Statele Unite.

La întrebarea „Credeţi că situaţia economică din ţara voastră se va deteriora în următoarele 3 luni?”, 7% dintre cei aproximativ 1.000 de români au răspuns că se va îmbunătăţi şi 24% au declarat că va rămâne la fel.

Aproximativ 60% dintre respondenţi au afirmat că situaţia se va deteriora, procent regăsit doar în rândul islandezilor.

Cei mai optimişti, conform sondajului publicat azi, sunt australienii şi arabii. Astfel, doar 9% dintre australieni au declarat că situaţia se va înrăutăţi, în timp ce în Emiratele Arabe Unite, procentul celor care consideră că situaşia se va îmbunătăţi este cel mai ridicat (36%).

Nu este momentul potrivit pentru cumpărarea unei locuinţe

45% dintre români consideră că acum nu este momentul potrivit să-şi cumperi o locuinţă, în timp ce doar 17% sunt de părere că e potrivită achiziţionarea unei casă în acest moment.

SURSA: „Les Echos”

DETALII:
Pentru a descărca întreg studiul (în lb. franceză) click aici.