SpaceX susține că Yusaku Maezawa, un miliardar din Japonia, va pleca într-o călătorie spre lună în 2023 la bordul unei rachete care urmează să fie construită de către companie. Maezawa nu va zbura singur. Acestuia i se vor alătura între șase și opt artiști aleși dintr-o serie de pictori, fotografi, muzicieni, regizori, designeri de modă și arhitecți din toată lumea, scrie The Atlantic.
Prețul plătit pentru cea mai deosebită dar și cea mai scumpă excursie este nici mai mult nici mai puțin de 150 de milioane de dolari.
,,Încă din copilărie am iubit luna”, spune Maezawa. ,,Este visul meu de-o viață”, citează Hotnews.ro

Elon Musk, fondatorul SpaceX, l-a prezentat pe Maezawa în timpul unei conferințe de presă organizată la sediul companiei, în California. 

Anunțul a fost făcut cu doar câteva luni înaintea aniversării de 50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 8, ocazie cu care trei astronauți NASA au plecat într-o călătorie istorică spre lună.

Maezawa este fondatorul Zozotwon, cel mai mare magazin online de haine din Japonia. Acesta este un colecționar de artă avid. În 2016 a cheltuit 80 de milioane $ pentru a achiziționa lucrări semnate de Jean-Michael Basquiat și Pablo Picaso.