S-a aflat salariul astronomic încasat de Elon Musk. Nu există așa ceva pe tot Pământul

Într-un mesaj publicat în Statele Unite pe rețeaua sa de socializare X, Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anunțat că acționarii grupului sunt pe cale să valideze „cu o largă majoritate” planul său de remunerație. Mesajul a fost postat chiar înainte de încheierea votului, relatează AFP.

”Cele două rezoluţii ale acţionarilor Tesla sunt adoptate în prezent cu o largă majoritate”, a scris Elon Musk.

Patronul Tesla se referea la rezoluțiile pentru aprobarea planului său de remunerație în valoare de 56 de miliarde de dolari și pentru transferul înregistrării Tesla din Delaware în Texas. Rezultatele oficiale ale votului nu au fost publicate imediat.

Patronul Tesla are probleme cu un acționar

Altfel, Elon Musk este acuzat de tranzacții privilegiate de către un acționar. Michael Perry, acționar Tesla, a adus în fața instanței Delaware Chancery Court, la începutul acestei luni, o acțiune legală, afirmând că prețul acțiunilor Tesla a scăzut după ce cifrele trimestrului al patrulea ale companiei au fost publicate la data de 2 ianuarie 2023. Perry susține că Elon Musk „a beneficiat în mod necorespunzător” de un profit de aproximativ 3 miliarde de dolari.

Acesta afirmă că „Musk și-a exploatat poziția la Tesla și și-a încălcat îndatoririle fiduciare față de companie”, solicitând instanței să îi ordone lui Musk să returneze profiturile obținute din tranzacții.

Conform procesului, Musk a vândut acțiunile în diferite date din noiembrie 2022 și decembrie 2022. Procesul îi acuză și pe directorii Tesla că și-au încălcat obligația fiduciară, permițându-i lui Musk să vândă acțiunile.

În cadrul procesului, Perry a declarat că Musk – care în 2022 a afirmat că cererea pentru vehiculele Tesla era „excelentă” – a aflat despre cifrele mai scăzute decât se aștepta la mijlocul lunii noiembrie, având acces la date în timp real, și și-a vândut acțiunile înainte ca informația să devină publică.

În urma știrilor despre reducerile de prețuri la vehicule, care au ridicat îngrijorări cu privire la cerere, și după publicarea datelor în ianuarie, acțiunile Tesla au înregistrat o scădere.

”Dacă (Musk) ar fi aşteptat să facă aceste vânzări până după publicarea unor ştiri materiale negative,… vânzările sale i-ar fi adus sub 55% din sumele realizate din vânzările sale din noiembrie şi decembrie 2022”, se spune în proces.