"Am avut o discuţie cu domnul prim-ministru, de fapt mai multe discuţii cu domnul prim-ministru Emil Boc. De fapt, este o discuţie mai veche, dar ea s-a concretizat în cursul acestei dimineţi", a declarat Sulfina Barbu, întrebată dacă nominalizarea pentru portofoliu de ministru al Muncii sa a fost un lucru neaşteptat.

"Este o mare responsabilitate pentru că discutăm de un minister important, un minister care are o reformă grea de dus mai departe. Mă refer aici la legea asistenţei sociale şi toate actele subsecvente din această lege cadru. Este vorba de 15 acte normative care vor fi modificate şi alte cinci acte normative noi. Discutăm de o reformă a unui sistem care trebuie pus pe baze corecte în primul rând şi este o reformă de dreapta", a mai declarat Sulfina Barbu.

Ea şi-a exprimat convingerea că parlamentarii PDL o vor susţine în demersul legislativ necesar reformei din domeniul pe care-l va conduce.

"Am convingerea că voi avea sprijinul tuturor colegilor parlamentari, pentru că Parlamentul va avea un rol foarte important şi, fiind parlamentar, împreună cu toţi colegii din Senat şi Camera Deputaţilor vom duce această reformă la bun sfârşit. Dar, sigur toate declaraţiile le voi relua după depunerea jurământului pentru că acela este momentul de preluare publică a mandatului", a mai afirmat Sulfina Barbu.

Noul ministru al Muncii a confirmat că depunerea jurământului în noua sa calitate se va produce în cursul zilei de luni.

"În cursul zilei de luni vor stabili domnul prim-ministru, împreună cu domnul preşedinte. După depunerea jurământului urmează predarea-primirea la minister şi, practic, acolo vom discuta toate priorităţile ministerului", a precizat Sulfina Barbu.

Referitor la continuarea cursei pentru păstrarea funcţiei de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu a declarat că va merge mai departe în competiţia internă în care este angajată alături de contracandidata sa Andreea Paul Vass.

"Sigur că da. Şi aici, având colegele mele din organizaţie alături. Pentru că ştiţi bine că avem politici publice foarte importante în derulare la Organizaţia de Femei, printre care şi protecţia socială. Alături de colegii din Ministerul Muncii am lucrat, lucrăm la actele normative necesare. Mai avem politici publice pe educaţie care se desfăşoară chiar în cursul zilei de mâine la Alba Iulia, pe protecţia mediul. Suntem pregătite", a conchis deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu, nominalizată pentru Ministerul Muncii şi actualul preşedinte al Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal.

Premierul Emil Boc a înaintat, vineri, preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare din funcţie a lui Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii.

De asemenea, primul-ministru a înaintat preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a Sulfinei Barbu în funcţia de ministru al Muncii.
SURSA: Agerpres