Imobilul, care are ca dată de finalizate trimestrul doi din 2019, va avea o suprafaţa închiriabilă de 20.800 mp şi face parte dintr-un complex cu două clădiri în suprafaţă totală de 40.700 mp închiriabili.

Terenul de 8.900 mp de pe strada Fabrica de Glucoză pe care se construieşte Equilibrium a fost cumpărat la licitaţie în toamna anului 2013 de grupul american Romanel pentru suma de 2,39 mil. euro, plus TVA, ca parte a procesului de faliment al Institutului Naţional al Lemnului, care avea lotul în proprietate. Skanska a cumpărat în 2015 terenul de la Romanel.

„Este un an foarte bun pentru Skanska, avand în vedere ca începem să dezvoltăm al treilea proiect de birouri din România. Am ales să ne extindem prezența în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, în partea de nord a orașului și rămânem încrezători că aceasta continuă să fie una dintre cele mai populare zone”, a declarat Aurelia Luca, country director Skanska Property România.

 

Compania suedeză a vândut recent, pentru 38 mil. euro, şi ultima clădire din cadrul Green Court din zona pasajului Pipera. Cumpărătorul este tot Globalworth, care a cumpărat şi celelalte două imobile din complex. În total cumpărătorul a plătit 129 mil. euro pe acest proiect.

Skanska a anunţat că va amenaja, în premieră pentru piaţa românească, o pistă de alergare pe acoperişul unei clădiri de birouri pe care o construieşte în cadrul proiectului Campus 6 din zona Politehnica a Bucureştiului. Suedezii au început lucrările la sfârşitul anului trecut şi au anunţat că vor investi 38 mil. euro în prima etapă. Prima clădire va avea 11 etaje supraterane şi două subterane, care vor dispune de o suprafaţă comercială de 22.000 mp. În total, Campus 6 va fi format din patru clădiri de 81.000 mp şi 1.100 de locuri de parcare. Prima etapă va fi livrată pe piaţă în trimestrul trei al anului viitor. Pista va fi disponibilă pe clădirile doi şi trei, care vor fi unite.

Toate proiectele dezvoltate de Skanska sunt realizate exclusiv din fondurile proprii ale companiei. Practic, grupul alocă anual bugete de investiţii pentru fiecare divizie. Skansa Commercial Development Europe este responsabilă de proiectele comerciale demarate în România, Ungaria, Cehia şi Polonia.