Fabricat la Goteborg, în Suedia, noul model  XC60 este complet echipat cu tehnologie de ultimă generație și este disponibil în trei versiuni de echipare – Momentum, R Design şi Inscription – și cinci motorizări (două diesel, două alimentate cu benzină și un plug-in hybrid). Noul XC60 are un preț de bază de 45.930 Euro cu TVA inclus, iar EIT Forum Auto urmărește să vândă, la nivel local, 60 de unităţi din noul model până la finalul anului.

„Suntem încântați să aducem pe piața din România noul SUV XC60, mai ales după succesul înregistrat de modelul XC60 Classic. Observăm un mare potențial de cumpărare, deoarece se adresează unui consumator atent, în căutare de elemente ce simplifică șofatul, dar care oferă confort și siguranță sporită. Noul model încununează o serie de atribute despre care credem că vor fi foarte bine primite pe piața locală, așa cum s-a întâmplat și la nivel internațional”, a declarat Bogdan Huidan, director general EIT Forum Auto, importator Volvo Cars pe plan național.

În cei nouă ani de la lansare, modelul XC60, a devenit cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa, cu aproape un milion de mașini comercializate la nivel global. Acesta reprezintă astăzi 30% din totalul vânzărilor Volvo la nivel mondial, ceea ce generează așteptări mari pentru lansarea noului model XC60.

Anul trecut, EIT Forum Auto a înregistrat o cifră de afaceri de 16,43 milioane de euro, cu 30% peste nivelul din anul anterior. S-au vândut 402 maşini, în creştere cu 25% faţă de 2015. Cel mai bine vândute modele la nivel local, anul trecut, au fost SUV-urile XC90 cu 115 maşini şi XC60 Classic cu 136 de maşini. Pentru 2017, compania urmărește o creștere a cifrei de afaceri similară ultimului an.