Orange România a fost unul dintre primii operatori din lume care a adus clienților săi Chat Messages, o evoluție a serviciului SMS.

Noul serviciu, disponibil tuturor clienților cu aplicația Android Messages, combină cele mai bune funcții de mesagerie dezvoltate în colaborare cu Google și cele mai bune informații de rețea bazate pe standardul Global RCS (Rich Communications Services).

Utilizatorii aplicației Android Messages pot vedea în timp real când interlocutorii tastează și când au citit mesajul, pot distribui imagini de rezoluție mare și conținut video; pot transmite emoji, GIF-uri, stickere, precum și mesaje audio; pot distribui locația și au opțiunea de a crea grupuri de chat cu familia și prietenii, dacă aceștia sunt utilizatori ai serviciului Chat.

Clienții au posibilitatea să trimită și să primească mesaje oriunde există acoperire pentru servicii mobile sau este disponibilă o conexiune Wi-Fi. Accesul la Chat Messages nu se taxează, pentru utilizarea acestuia se tarifează doar traficul de date consumat, conform planului tarifar deținut.

Aplicația Android Message poate fi descarcată din Google Play Store și se va regăsi pre-instalată pe următoarele modele de telefoane Android comercializate de Orange. Clienții care folosesc Chat Messages pot comunica chiar și cu cei care nu au un telefon cu Android Messages, întrucât tehnologia va transmite mesajul sub forma SMS, atunci când este necesar. Așadar, indiferent de tehnologia folosită, mesajele vor ajunge întotdeauna la destinație. Toate Chat Messages sau SMS sunt păstrate în același loc, grupate pe contacte.