Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Alexandru Potor și fostul ministru al Agriculturii, actualul reprezentant al țării nostre la Comisia Europeană, Achim Irimescu negociază subvenţiile pentru producătorii agricoli. Pe pagina de Facebook a MADR au fost publicate imagini de dinaintea începerii discuțiilor de la Bruxelles, discuții care au în vedere și subvențiile pentru fermierii români. ”Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, participă azi, 23 ianuarie 2017, la Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), care se desfășoară la Bruxelles, Belgia”, arată sursa oficială, citată de agrointel.ro. Este pentru prima dată de după plecarea de la MADR când Achim Irimescu apare în impostază oficială la Bruxelles, acolo unde s-a întors după ce a demisionat cu o zi înainte de instalarea noului Guvern la Palatul Victoria.
Prezența sa la ședința de astăzi ca reprezentant al nostru la Comisia Europeană, dar mai ales ca fost ministru al Agriculturii, este un semn să există un front comun, deasupra intereselor politice, pentru ca plățile directe pentru agricultura românească să nu sufere tăieri sau alte modificări ce ar putea conduce la pierderi de subvenție pentru fermieri.

De cealaltă parte, Alexandru Potor, numit secretar de stat pe 11 ianuarie, răspunde de cele două agenții de plăți, APIA și AFIR, precum și de cele două Autorități de Management, respectiv de Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală și de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

Este interesant de văzut ce vor reuși cele două forțe – cele ale fostului ministru și cele ale actualului, să obțină pentru fermierii români în privința subvențiilor în agricultură, amenințate de tăieri!