„Vor fi prezentate datele conturilor deschise la băncile partenere, facilităţile fiscale oferite firmelor şi persoanelor fizice, modalităţile prin care cetăţenii vor putea depune, începând de astăzi, bani în contul subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei de tezaur naţional 'Cuminţenia Pământului' ", a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, ministrul Alexandrescu. 

Pe 16 martie, Guvernul a anunţat public intenţia de a achiziţiona sculptura "Cuminţenia Pământului", una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuşi, printr-un efort comun susţinut de stat şi de cetăţenii săi. 

Subscripţia publică are ca obiectiv colectarea sumei de 6 milioane de euro, bani care se vor adăuga celor 5 milioane alocate de Guvern pentru achiziţia sculpturii. 

Casa de licitaţii Artmark a renunţat la mandatul de reprezentare a proprietarilor operei "Cuminţenia Pământului", actul oficial în acest sens fiind înregistrat la Ministerul Culturii în 10 martie, înaintea "începerii negocierilor cu noua comisie numită de Guvern şi condusă de ministrul Culturii", a declarat pe 18 martie Alexandru Bâldea, managing partner Artmark. 

Sursa: Agerpres