Asta a condus la lipsuri care se agravează în spitalele din SUA, conform Asociației Americane de Spitale, care reprezintă mii de spitale și sisteme de sănătate.

“Suntem preocupați de faptul că lipsa de produse utilizate pe scară largă devin rapid o criză și amenință sănătatea publicului, a scris Thomas Fox, Thomas Nickels, vicepreședinte executiv al relațiilor guvernamentale și politice publice la AHA.

Societatea Americană a Farmaciștilor din Sistemul Sanitar (ASHP), o organizație care monitorizează deficitul de medicamente, enumeră 139 de compuși care se confruntă în prezent cu lipsuri.

Mai exact, spitalele simt lipsa câtorva lichide IV utilizate în mod obișnuit, inclusiv pungile de 50 și 100 de mililitri de soluție de clorură de sodiu (de asemenea, cunoscute sub formă de soluție salină) de 9%, dextroză 5% și soluții nutriționale. Toate aceste fluide sunt esențiale pentru menținerea pacienților hidratați și energizați.

Pentru a evita insuficiența medicamentelor, spitalele folosesc variante de pilule atunci când este posibil, trecând la versiuni care pot fi injectate doar cu o seringă și prioritizând unii pacienți față de alții.