Potrivit FDIC, în trimestrul al treilea al acestui an industria bancară americană a înregistrat profituri de 35,3 miliarde de dolari, în creştere faţă de 23,8 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut. Peste 60% din băncile americane au raportat o creştere a veniturilor. Datele arată însă că băncile cu active mai mari de 10 miliarde de dolari au fost responsabile pentru cea mai mare parte din profituri. Deşi reprezintă mai puţin de 1,4% din totalul băncilor, marile bănci americane au înregistrat profituri de 29,8 miliarde de dolari în trimestrul al treilea.

De asemenea, FDIC a anunţat că în trimestrul al treilea un număr de 844 de bănci erau pe lista instituţiilor cu probleme, adică 11,5% din totalul băncilor, în scădere faţă de 865 de instituţii în perioada aprilie-iunie 2011 şi 888 de instituţii la sfârşitul primului trimestru.

De la începutul acestui an şi până în prezent, un număr de nouă bănci americane au dat faliment, în scădere faţă de anul trecut când 157 de bănci au falimentat, cel mai mare număr de falimente înregistrat de industria bancară americană după criza din 1992.