Aceste noi cazuri ridică la 3.698.209 numărul total al infectărilor înregistrate în ţară de la începutul pandemiei, apărută în China în decembrie înainte de a se răspândi în întreaga lume, potrivit agerpres.ro

Cea mai afectată țară

În 24 de ore, COVID-19 a făcut 832 de noi victime, pentru un total de 139.960 de morţi, conform universităţii cu sediul la Baltimore.

Statele Unite sunt de departe cea mai afectată ţară din lume în valoare absolută. Cunosc de mai multe săptămâni o explozie a numărului de infectări care s-a tradus printr-un număr record de noi cazuri de coronavirus timp de trei zile consecutiv în această săptămână, dintre care 77.368 pentru ziua de vineri.

Decizia radicală luată de Donald Trump

Donald Trump a renunţat la decizia de a anula vizele studenţilor străini ale căror cursuri se vor desfăşura online la începerea anului universitar din cauza pandemiei, a anunţat judecătoarea federală din Massachusetts Allison Burroughs, citată de AFP şi Reuters.

Decizia administraţiei de la Washington, anunţată de poliţia Vămilor şi Imigraţiei (ICE) la 6 iulie, a fost atacată în justiţie de universităţile Harvard şi Massachusetts Institute of Technology (MIT), cu sprijinul a numeroase alte instituţii de învăţământ superior, sindicate ale studenţilor şi circa 20 de state americane.

Erau avute în vedere vizele F1 (pentru studii academice) sau M1 (pentru pregătire profesională).

„Părţile au ajuns la un acord, guvernul a acceptat să anuleze decizia”, a făcut cunoscut judecătoarea într-o scurtă audienţă.