„Timp de peste 70 de ani, Voice of America şi Radio Free Europe/Radio Liberty au fost surse vitale de informaţii independente pentru oamenii din Rusia.

Decretul rus va impune noi cerinţe ce vor îngreuna şi mai mult capacitatea lor de a opera în Rusia, adăugându-se restricţiilor semnificative şi neavenite cu care se confruntă deja aceste entităţi”, a transmis Mike Pompeo, secretarul de stat american.

Ce li cere entităţilor media străine din Rusia

Printre noile noile prevederi înaintate de guvernul rus, entităților media străine din Rusia li se va cere să-şi înfiinţeze o entitate legală în această ţară pentru a putea derula tranzacţii financiare.

USAGM a fost creată la finaliul celui de-al doilea război mondial. Agenția americană pentru mass-media globală (fostă Consiliul guvernatorilor de radiodifuziune) operează în prezent cinci reţele diferite care informează 350 de milioane de oameni din 100 de ţări, în 61 de limbi.

Agenți independentă a guvernului Statelor Unite s-a aflat recent în centrul unei controverse, după ce administraţia preşedintelui Donald Trump l-a numit CEO pe producătorul conservator de documentare Michael Pack.

Acesta a demis liderii a trei dintre reţelele de ştiri ale agenţiei şi a dizolvat mai multe consilii consultative bipartizane.